Size nasıl yardımcı olabiliriz?
info@wdtajans.com 🎉

iPhone Şarjı Uzun Dayanması İçin Ne Yapılmalı

6 Mart 2024
article cover image
Blog
iPhone Şarjı Çabuk Bitiyor Diyorsanız.. iPhone Şarjı Uzun Dayanması İçin Ne Yapılmalı, çok sık şarj ediyorum diyorsanız.

IPHONE ŞARJI ÇABUK BİTİYOR DİYORSANIZ...

Günümüzde mobil cihaz kullanıcıların hemen hepsinin ortak şikayetleri telefonların şarjlarının çok kısa süre dayanıyor olması. Neredeyse her hizmetin mobil uygulamalar ve responsive web siteleri ile verilmeye başlanması, onlarca mobil oyunun telefonlarımızda yer almaya başlamış olması, gelişen fotoğraf ve video özellikleri hayatımıza kolaylık ve keyif katarken bir yandan da şarj sürelerimizi kısaltıyorlar. Bu yüzden de iphone şarjı çabuk bitiyor.

Peki iPhone’un şarjlarının daha uzun dayanabilmeleri için neler yapılabilir? Kısa yazımızda bu konuda sizlere birkaç ipucu vereceğiz.

1.Telefonunuz bulunduğunuz yerde çekiyor mu? Telefonunuzun çekmediği noktalarda sürekli olarak sinyal araması şarjınızı çok hızlı bitirecektir. Bu konuda yapabileceğiniz pek bir şey olmasa da en azından acil bir durum içerisinde değilseniz ve şarja ihtiyacınız varsa telefonunuzu uçuş moduna almayı düşünebilirsiniz. Mümkün olduğu sürece hücresel veriyi kapatıp Wi-Fi kullanmayı tercih edin. ** 2.Gereksiz bildirimleri kapatın** Bazı uygulamalar spam sayılabilecek bildirimlerle telefonunuzun şarjının çok daha hızlı bitmesine sebep olurlar. Yeni uygulamaları telefonunuza kurarken o uygulamadan bildirimlere ihtiyacınız yoksa bildirimlere izin vermeyebilirsiniz. Eğer verdiyseniz ve kapatmak istiyorsanız Ayarlar > Bildirimler bölümüne girerek istemediğiniz bildirimleri kapatabilirsiniz.

3.Otomatik ekran kilidinin süresini azaltın Ekranınızın açık kalma süresi ne kadar uzarsa piliniz de o kadar hızlı tükenecektir. Ayarlardan ekranınızın otomatik kilitlenme süresini sizin için mümkün olan en düşük süreye çekin.

4.Hareketi Azalt Özelliğini Kapatın Cihazınızın Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik kısmından Hareketi Azalt özelliğini kapatın. Bu cihazı kullanırken sizi neredeyse hiç etkilemeyecek ancak pilinize iyi gelecek bir yöntem.

5.Arkaplanda Uygulama Yenile özelliğini kapatın Bu özellik arka planda çalışan uygulamalarınızın siz başka bir şey ile ilgilenirken çalışmaya aktif şekilde devam etmelerini sağlar. Özellikle açtığı uygulamaları kapatmayı unutan kullanıcıları son derece rahatlatacak bir hamle.

6.Kullanmadığınız zamanlarda Konum Servisleri özelliğini kapalı tutun Bu muhtemelen bir çok mobil cihaz kullanışının bildiği bir konu olsa da henüz bilmeyenler için tekrar değinelim istedik. Her uygulama sizin konumuza ihtiyaç duymaz ve bu uygulamaları kullanmadığınız sürece konum hizmetlerini kapalı tutmanız sizi ve telefonunuzu rahatlatacaktır.

7.Telefonunuzun aşırı ısınmasından kaçının Halk arasında da bolca bahsedildiği üzere piller soğuğu severken sıcaktan nefret ederler. Telefonununuz ısınmaya başladığında mümkün olan en kısa sürede o sırada ilgilenmekte olduğunuz şeye bir ara vererek ve telefonunuzun direkt olarak Güneş ışığına maruz kalmasını engelleyerek pil ömrünüzü uzatabilirsiniz.

8.Güncellemelere Dikkat Edin Cihazınızdaki güncellemeleri yaparken dikkatli olmanızda fayda var. Eğer vaktiniz varsa uygulamalarınızı ve işletim sisteminizi güncellemeden önce yorumları okuyun. Yeni güncellemelerde pil ömrünü kısaltan özellikler uygulamanıza yüklenebilir.

9.iCloud’u kapatın Eğer kullanmıyorsanız iCloud özelliklerinizi kapatmanızda büyük fayda var. Bunu sebebi ise iCloud’un telefonunuzu sürekli olarak tarayarak yedeklemesi. iCloud’u kapatmak hem telefonunuzun yükünü hafifleterek performansını arttıracak hem de şarjınızı sürenizi arttıracaktır.

10.Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın Arka planda açık kalan uygulamalar Arkaplanda Uygulama Yenile özelliğini kapatmış olsanız bile şarjınızı azaltacaktır. Kullanmadığınız uygulamaları kapatmanız çok işinize yarayacaktır ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir husus ise düzenli olarak kullandığınız uygulamaları kapatmamak. Arka planda çalışan uygulamalar şarjınızı azaltsa da bir uygulamayı çok kısa aralıklarla tekrar tekrar açıp kapatmak şarjınızı daha hızlı bitirecektir.

Aşağıdaki arama sonuçları ile sayfamıza ulaştınız.

iphone şarjı çabuk bitiyor, iphone şarjı hızlı bitiyor, iPhone 12'nin şarjı çok çabuk bitiyor, iPhone pil ömrü uzatma, iphone şarjının çabuk bitmemesi için.

Mobil uygulama yapan firmalar hakkındaki içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz..

İşinizi değiştirecek fikirleri konuşalım!

Bizimle iletişime geçin

0 (212) 385 22 66