Size nasıl yardımcı olabiliriz?
info@wdtajans.com 🎉

Mobil Uygulama Geliştirme Fiyatları Ios Android

6 Mart 2024
article cover image
Blog
Mobil uygulama geliştirme fiyatları ios android, en başta şunu söylemekte yarar var, ios android uygulama geliştirme fiyatları hakkında burada yapılan açıklamalar, hazır şablonlardan mobil uygulama yapan sistem için geçerli değildir.

Tobil uygulama geliştirme fiyatları ios android, en başta şunu söylemekte yarar var, ios android uygulama geliştirme fiyatları hakkında burada yapılan açıklamalar, hazır şablonlardan mobil uygulama yapan sistem için geçerli değildir. Bu şekilde hazırlanan ios android uygulamaların fiyatları ,aslında bir mobil web sitesi şeklinde hesaplanır. Daha net söylemek gerekirse, ios android uygulamalar bu yapıda 3.500 TL ile 10.000 TL arasındadır. Dolayısı ile bu bir mobil uygulama değil mobil uygulama görünümünde web sitesi olacaktır. Burada nasıl bir uygulama yaptırmak istediğiniz bu seçim için oldukça önemli olacaktır. Biz konumuza yani olması gereken, yazılım standartlarında bir mobil uygulama fiyatı için yapılması gerekenlere dönelim.

Mobil uygulamanın Anroid veya ios olması uygulama maliyet ve fiyatlarının en belirleyici özelliğidir. Buradaki fark iki ayrı platformun yazılım dillerinin ve yazılım süreçleri ile test ortamlarının birbirlerinden çok ayrı olmalarıdır. Platformlar arasındaki farklılıklar yine mobil uygulama fiyatlarının mesnet belirleyicileridir. Projelendirilen bir mobil uygulamanın fiyatının çıkarılabilmesi için aşağıda belirttiğimiz tüm detaylar gözden geçirilerek fiyat gün analizi birlikte yapılır.

-Yazılımı yapılacak olan mobil uygulama için hazırlanacak tasarım; burada mobil uygulamanın ucuza çıkıp çıkmayacağının ilk aşaması başlar. Mobil uygulama için template yani hazır bir tasarım seçebilirsiniz ve mobil uygulama fiyatı daha baştan oldukça fazla düşecektir. Ancak seçtiğiniz şablonun başka uygulamalarda sık sık karşınıza çıkacağını unutmayın. Ayrıca hazır olarak seçilecek mobil uygulama şablonu yazılacak olan uygulamanın ihtiyaçlarını karşılıyor olacak mı ? Bu arada mobil uygulamada kullanılacak olan şablon fiyatları 500 TL. ile 1.000 TL. Arasındadır. Ancak biz hiçbir uygulamamızda template şablon kullanmıyoruz, tasarımların tamamen ihtiyaçlara ve mobil uygulamanın gereksinimlerine göre hazırlanması gerekiyor.

-Mobil uygulama içeriği; sosyal medya içeriğinde, video stream özelliği, location based yani konum hizmetlerini kullanarak yapılacak uygulama içi işlemler, arttırılmış gerçeklik (augmented reality), live messaging (Online mesajlaşma) ,bireysel veya toplu push mesaj,üyelik, sms aktivasyonu,lokasyon bazlı push mesaj, kullanıcı bazlı etkileşimler (video yükleme, görsel yükleme ve paylaşma) , like, unlike, takip, engelleme, şikâyet etme, kamera etkileşimli uygulama içi kullanımlar, çalışan sitemlerden veri çekilmesi veya çalışan sistemlere veri aktarımı gibi burada sıralayamayacağımız birçok özellikte bir mobil uygulama talebiniz olacaktır. Mobil uygulama fiyatları, bu içerik ve özelliklere göre belirlenmelidir.

-Mobil uygulama performansı; Yaptıracağınız mobil uygulamanın belirleyici özelliği uygulama fiyatı olacaksa, en başta performans ve akıcılıktan çok fazla ödün vermeniz gerektiğini unutmayın. Düşünün ki yaptırdığınız mobil uygulama bir time line’a ihtiyaç duyuyor. Yani Twitter Facebook gibi kullanıcının önünde bir data akışı bulunması gerekiyor. İşte tam bu noktada mobil uygulamanın yazılım dili ve bu akıcılığın sağlanması için uygulama içinde kullanılan her bir veri tipi için ayrı ayrı kullanılan componentler (bileşenler) devreye giriyor. Standart web sitesi mantığı ile kopyalanarak mobil site şeklinde hazırlanan yapılar bu tip bir akışa belli bir data girişinden sonra asla izin veremez. Uygulama belli bir süre sonra donarak çalışmaya başlayacak ve çekeceği data ve yükleme süreleri oldukça fazla uzayacaktır. Burada mobil uygulama fiyatı artık devreden çıkacak, kullanıcı şikâyeti veya uygulamanın silinmesi ile sonuçlanacaktır.

-Mobil uygulama işlevsellik; Mobil uygulamanızı kafanızda belirlediniz, tanıtım amaçlı, sosyal medya etkileşimi için kullanılacak veya daha önce yapılmamış bir mobil uygulama projesi, tek ihtiyacınız mobil uygulama yazılım ve fiyat maliyeti. Peki, her şeyi iyice planladınız mı? Uygulamanızın açıkları, eksikleri neler? Belki de birkaç farklı özellikle daha iyi sonuçlara ulaşacaksınız. Bu defa önceki deneyimlerimizle biz size destek oluyoruz eksikleri birlikte tamamlayıp gereksiz uygulama özelliklerini yazılımdan çıkararak, maksimum fayda minimum maliyet ile uygulamanızın en iyi şekilde çıkmasını sağlıyoruz.

Mobil uygulama fiyatları; Sonuç olarak uygulama fiyatlarını araştırırken vazgeçilmez olan uygulamadan beklentileriniz. Uygulamanızın beklentilerinize ne kadar cevap vereceği, bunu aslında tamamen maliyet & fayda olarak değerlendirmelisiniz. Fiyatları sorun araştırın uygulamaya başlamak için acele etmeyin. Fikriniz projeniz yeni ve özel ise bunu boşa harcamayın.

İşinizi değiştirecek fikirleri konuşalım!

Bizimle iletişime geçin

0 (212) 385 22 66